HallenCategory Archives

Hallen

Hallen är stor men det är dåligt med förvaringsmöjligheter. Vi har därför bestämt oss för att bygga en garderob under trappen. Idag gick startskottet!

Fortsättning följer…

Nytt golv

Nu har vi äntligen köpt och lagt golv i hallen. Vi tänkte först att vi skulle lägga klinker med golvvärme.
Nu har vi inte vagnen ståendes inomhus och då blir det inte lika blött och sedan skulle det bli mycket underjobb då golvet svajar lite där.
Vi valde därför en klinkerimitiation eftersom det är snyggt i hallen.

20120904-210003.jpg

Byrån

image

Nu är byrån målad och står i hallen, bara en dyna som saknas på den.

Byrå

Fick en byrå av mamma som ska målas om, få en dyna och fungera som sittmöbel i hallen. Byrån var brun från början, blev sedan dalablå och nu ska det bli vit och få en grön dyna.

Hallen

Här kommer nu äntligen en uppdatering. :) Nu är vi näst intill klara med hallen, ska bara måla om dörrkarmen runt ytterdörren. Vi behåller plastmattan i hallen tills dess att vi gör om köket eftersom vi tänker ha samma golv i hall och kök.

Här kommer lite före/efterbilder på resultatet.

Spaljén tog vi bort redan samma dag som vi flyttade hit våra saker. Vi bestämde oss för att ha ljusa väggar i hallen och vi är jättenöjda med vårt val av tapeter! Lampan är ett fynd från en loppis sommaren -08.

Hallen blev rymligare när spaljén togs bort. På den dammiga fläcken på vänster sida ska det stå en byrå med dyna på.

Pizzaportalen är borta! :D

Hallen

På bottenvåningen är det plastmatta i alla rum utom vardagsrummet. Mattan har legat där sedan huset byggdes -79 och det börjar synas. Någon av de tidigare ägarna valde att sätta upp boasering i hall och kök. Den målades först dalablå och det var blommiga tapeter och bård ovanför. Boaseringen och väggen ovanför målades sedan grå och det var så det såg ut när vi köpte.

Såhär såg hallen ut när vi köpte huset:

Såhär ser hallen ut idag när vi kommit en liten bit på väg:

Vi ska måla taket, tapetsera om, ta bort valvet in mot vardagsrummet och så småningom ska vi lägga golv. Golvet får vänta tills vi ska göra om köket eftersom vi tänker lägga likadant golv på hela bottenvåningen.