UncategorizedCategory Archives

Nya projekt

Det har gått lång tid sedan jag skrev här. Vi har flyttat till Obbola och börjat nya jobb. Daniel jobbar med support på ett företag och jag jobbar kvar i statens tjänst.Vi har flyttat in i vårt hus, Edith har börjat skolan och Siri och Elof går på förskolan.

Vi trivs väldigt bra här och snart har det gått två år sedan vi flyttade in i huset. När vi flyttade in var det direktverkande el och luftvärmepump som värmde upp huset. Elelementen var gamla och det var kallt här inne och då var det ändå en varm vinter. I december 2015 borrade vi därför bergvärme och installerade vattenburna element. Nu slipper vi frysa här hemma! 

Vi har målat om i köket och i barnens rum, Daniel har byggt ett räcke till bron, vi har grävt en stor rabatt på framsidan och bytt ut den gamla elcentralen mot en med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Sakta men säkert gör vi om huset så att det blir som vi vill ha det.

Nytt hus

Nu är det bestämt vart vi ska bo! Förra veckan vann vi budgivningen på ett hus i Obbola och igår var Daniel där för att vara med på besiktningen. Vi kommer flytta dit om sju veckor och jag längtar!

Nu händer det grejer!

I förra inlägget skrev jag att det här förmodligen skulle bli ett händelserikt år och det stämmer. Vår familj har utökats med ännu en underbar liten människa. ♡

image

När vi flyttade till Gävle var tanken att vi skulle bo här i nio månader och sedan flytta norrut igen. Nu har det snart gått 7,5 år sedan vi flyttade hit och nu är det klart att vi ska flytta till Umeå igen. :D
Igår skrev vi köpekontrakt med de som ska köpa vårt hus och vi spanar för fullt efter nytt boende i Umeå med omnejd. Om drygt en månad slutar Daniel sitt jobb här istan och det gör att han förmodligen kommer veckpendla en period innan vi får tillträde till något nytt boende.

Långledigt

Idag är sista dagen på vår drygt två veckor långa ledighet. Vi har haft en väldigt mysig ledighet där vi, utöver jul- och nyårsfirande, har hunnit renovera Ediths rum, spelat spel, besökt flera lekparker, träffat goda vänner och bara tagit det lugnt.

Vi ser fram emot 2014 som förmodligen kommer vara ett händelserikt år. :)

Semester!

image

Efter rätt många motionslösa dagar gav jag mig ut på en springtur igår kväll. Avslutade rundan med den här fina vyn.

De senaste dagarna har ägnats åt slappande och byggande av trädäck hemma hos storasyster/moster/svägerska. :)  Vädret har varit toppen men idag regnar det och då ska vi passa på att ta en loppisrunda.

Nya planer

Från och med nu kommer den här bloggen handla om mer än vår renovering.
Den kommer även handla om utflykter vi gör, mat, träning och annat som händer i vår vardag.

Nytt pynt

image

Här är vårt nyaste julpynt. En ljusstake som E har gjort på förskolan. :)

Tävla, tävla, tävla! :)

It’s a house har en adventskalender som jag tror kommer bli toppen! Se bara på vilka företag som är med…klicka på bilden för att läsa mer om tävlingen!

Jag vann!

För ett tag sedan  var jag med i en tävling hos It’s a house där vinsten var fem valfria rullar washi-tejp från Darling things. Jag vann! Jättekul! :) Nu gäller det bara att välja vilka rullar jag vill ha…

 

Betong

image

I somras lärde bästa Nadja mig att gjuta betongblad och -plattor. Här är några av plattorna vi gjorde.